Политическата социализация на младите хора изисква по-различен подход. Това мнение изрази пред

...
Политическата социализация на младите хора изисква по-различен подход. Това мнение изрази пред
Коментари Харесай

Атанас Радев: Политиките за младите и децата трябва да са надпартийни

Политическата социализация на младите хора изисква по-различен метод. Това мнение изрази пред БНР политологът Атанас Радев, ръководител на Националния юношески конгрес.

Той акцентира значимостта на въпроса " по какъв метод политическите партии успяват да адресират послания към младежите ".

" Говорим за присъединяване, за младежи, които да влязат в политиката, само че те би трябвало да са извървели някакъв път в партийния живот. Появяват се парашутисти, само че е добре да са извървели йерархията ", уточни политологът.

Младежките крила на политическите партии трябва да дават платформа и опция дейни хора да излязат напред. Така и самите партии ще трансформират образа си, счита Радев.

" Трябва да спрем да се оправдаваме, че има къси парламенти. Като имат цели, се случват нещата ", добави той.

Би следвало да има самостоятелна институция, която да се занимава с младежите и децата, да има целенасочени политики към тези групи, разяснява Атанас Радев в предаването " Преди всички ". Според него младежите безусловно сме ги оставили.

Разговорът за младежта и децата би трябвало да стане консенсусна политика и надпартийна тематика, безапелационен е той.

Пропускаме съществения фокус върху гражданския надзор при вземането на решения, регистрира още младият политолог.

Ахмед Доган въплъщава една ценностна рамка, от другата страна е Делян Пеевски с капитала. Във визията на Доган има политика. В Движение за права и свободи се вижда отчетливо друго виждане за политиката, означи Атанас Радев.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР